Kaip visi žinome,
Radvilos buvo išskirtinė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų giminė.
Pasakojama, jog jie galėję keliauti po visą šalį nenakvodami svečiuose, nes jų
dvarai buvo nutolę vieni nuo kitų maždaug vienos dienos kelionės atstumu.
Nepaisant turto ir įtakos, prie stalo Radvilos buvo tikri konservatoriai.
Galime gan tvirtai sakyti, kad jų kasdieninio valgymo įpročiai menkai keitėsi
laikui bėgant.
1812 metų lapkričio 3
dieną Nesvyžiuje ant kunigaikštiškojo stalo buvo patiekta makaronų sriuba,
gabalas jautienos, vištienos sparneliai, artišokai šparagų padaže ir veršienos
kepenėlės. Desertui - ryžiai su grietinėle. Kaip tik šį, desertinį patiekalą ir
siūlau jums pasigaminti pagal autentišką XVII amžiaus pabaigos Radvilų virėjo
receptą. Ryžius reikia nuplauti,
išdžiovinti ir pasmulkinti. Šiais laikais galima pirkti jau susmulkintus, tada
beliks nuplauti. Smulkinti ryžiai verdami grietinėlėje. Išvirus įmaišoma
smulkintų migdolų, dar kiek pakaitinama (kad migdolai sušiltų), įdedama cukraus
ir šaukštelis “ruginukės”. Desertas paruoštas, galima valgyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą