2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

Lietuviškas padažas prancūziškai

Šis lietuviško padažo receptas yra paimtas iš 1856 metais Paryžiuje išleistos Urbain Dubois ir Émile Bernard knygos La Cuisine classique...“. Taigi, „Sauce Lithuanienne“. Įdėkite į metalinį indą 250 gramų sviesto ir 150 gramų šviežio baltos duonos minkštimo; indą talpinkite į kitą indą su vandenių ir, tokiu būdu, kaitinkite; sviestui ištirpus gerai išmaišykite duonos minkštimą, kad neliktų trupinių; įspauskite 2 citrinų sultis; įdėkite du valgomuosius šaukštus didelės koncentracijos paukštienos sultinio ir  truputį muškato riešuto; kaitinkite padažą maišydami mentele, kas būtų karštas, bet neužvirtų; patiekdami įbarstykite vieną valgomąjį šaukštą susmulkintų petražolių. Padažas tinkamas prie kepsnių ir ant grotelių keptos mėsos. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą