Šis
lietuviško padažo receptas yra paimtas iš 1856 metais Paryžiuje
išleistos Urbain Dubois ir Émile Bernard knygos „La Cuisine classique...“. Taigi, „Sauce Lithuanienne“. Įdėkite
į metalinį indą 250 gramų sviesto ir 150 gramų šviežio baltos duonos minkštimo;
indą talpinkite į kitą indą su vandenių ir, tokiu būdu, kaitinkite; sviestui
ištirpus gerai išmaišykite duonos minkštimą, kad neliktų trupinių; įspauskite 2
citrinų sultis; įdėkite du valgomuosius šaukštus didelės koncentracijos
paukštienos sultinio ir truputį muškato
riešuto; kaitinkite padažą maišydami mentele, kas būtų karštas, bet neužvirtų;
patiekdami įbarstykite vieną valgomąjį šaukštą susmulkintų petražolių. Padažas
tinkamas prie kepsnių ir ant grotelių keptos mėsos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą